Po búrke voda zaplavila niekoľko domov v Brestove a komplikuje dopravu

31.05.2010 Prešov

Šariš 30. mája (TASR) – Búrka a prívalové dažde, ktoré dnes večer zasiahli časť Prešovského okresu, spôsobili zaplavenie niekoľkých rodinných domov a pivníc v obci Brestov.
Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Pavol Vravec informoval TASR, že v obciach Brestov, Varhaňovce a Mirkovce je vyhlásený 3. stupeň povodňovej aktivity.
\"Naše posádky vyrazili na miesto o 19.30 h a situáciu monitorujú. Vieme o niekoľkých zatopených domoch v Brestove, presnejšie informácie o škodách vo Varhaňovciach zatiaľ nemáme. Musíme čakať, kým voda trochu opadne, aby sme sa dostali cez niektoré zaliate úseky ciest a následne budú môcť jednotky čerpať vodu, \" uviedol Vravec.
Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove po 20. hodine informovalo, že cesta medzi obcami Varhaňovce a Šarišské Bohdanovce je z dôvodu zaplavenia vozovky neprejazdná. Obchádzka je možná cez Mirkovce, ale len pre osobnú dopravu, keďže aj v tejto obci voda poškodila cestu.
Podľa policajných správ je rovnako neprejazdná cesta medzi Šarišskými Bohdanovcami a Novou Polhorou, kde sa voda prelieva cez most a hrozí jeho strhnutie.
 

Vyberte región